Start
baerekraft

Bærekraftstrategi

VÅR FORPLIKTELSE TIL ANSVARLIG BRUK AV VÅRE RESSURSER

Geggus Photovoltaikanlage

I produksjonen og administrasjonen av GEGGUS GmbH har det i flere år vært gjennomført omfattende tiltak for økonomisk og økologisk ressursbruk.

Disse tiltakene kontrolleres og optimaliseres i en konstant prosess med sikte på å ytterligere forbedre det økologiske fotavtrykket til GEGGUS GmbH.

SOLCELLER PÅ TAKET

Systemet har vært i drift på takene til produksjonshallene siden november 2013. Totalt er det installert 396 moduler og tre vekselrettere, som gir høy tilgjengelighet og effektivitet på ren energi.

KAPASITET

kWp

Energiproduksjon

MWh

CO₂-Besparing

t

Strøm fra solen

Vi bruker rundt 50 % av solenergien vi selv genererer og dekker dermed rundt 35 % av vårt totale energibehov.

Energibesparende tiltak

Etter at produksjonen er avsluttet og i pauser, stenges alle systemer som ikke er nødvendige for å opprettholde driften og strømmen slås av. På denne måten unngår vi forbruk av energi og beskytter miljøet.

Sirkulær økonomi

Alle forbruksvarer og råvarer behandles så skånsomt som mulig og føres inn i den sirkulære økonomien ved hjelp av toppmoderne teknologi og resirkuleres. Vi samarbeider med passende leverandører og lisensierte avfallshåndteringsselskaper for å sikre ansvarlig bruk av ressursene våre.

Ressursbesparende produksjon

Ved bearbeiding av våre aluminiumsprofiler bruker vi nesten utelukkende tørr bearbeidingsteknologi og unngår stort sett bruk av skjæreolje og andre smøremidler. Der det er nødvendig bruker vi minimal mengde smøring. Det betyr at det ikke dannes miljøskadelige avfallsprodukter under produksjonen.

Klimanøytral frakt

Frakt via vår partner GLS er 100 % klimanøytralt gjennom effektiv skogplanting. GLS bruker 100 % grønn strøm og egen bærekraftig kraftproduksjon. Det investeres i utvidelse av utslippsfrie teknologier for å unngå CO₂-utslipp på lang sikt.

Klimanøytral trykking

Den nåværende katalogen ble trykket på en klimanøytral måte. Dette medførte at rundt 14,4 tonn CO₂ ble utlignet. GEGGUS kompenserte for CO₂-utslippene ved trykkingen av katalogen ved frivillig å støtte det spesifiserte klimavernprosjektet. Dette betyr at det anses som klimanøytralt fordi påvirkningen på klimaet forblir nøytralt.

Bytte til elbiler

GEGGUS GmbH har to helelektriske kjøretøy og to hybridbiler i sin flåte. GEGGUS har totalt tre ladepunkter. Gjestene har også mulighet til å lade elbilene sine under besøket.

5 ÅRS GARANTI

TILLIT OG SIKKERHET

RASK LEVERING

FLERE PRISVINNERE

PREMIUM KVALITET SIDEN 1947

TOPP SERVICE OG RÅDGIVNING

Kontakt

Mattecompagniet as

Follummoveien 26 3516 Hønefoss

+47 32 133 413

Navigasjon

Partner