Start
planlegging

Planleggingsinformasjon

Viktige merknader og informasjon før installasjon

Vermessung Matte

Riktig planlegging for rammer og matter

Når du planlegger montering av en Top Clean inngangsmatte, bør noen få punkter tas i betraktning.

Kundeservice

Vi gir råd og veiledning via telefon, internettsider og på mail. Send gjerne skisser/ tegninger med beskrivelse. Alt fra et sted… Trenger dere hjelp med oppmåling og eventuelt installasjon kan vi hjelpe til med dette. Også montering av rammer. Vi bruker 3D laser på utfordrende målinger. Det avhenger hvor og størrelser. Vi dekker hele Norge. Trenger dere Katalog og Matteprøver så ordner vi det.

Kundeservice

Optimal legging

Rammene er for å beskytte kantene rundt matten. Spesielt mot tilstøtende gulv, så ikke mur eller fliskanter blir skadet. Overkant Rammer er Ferdig Gulv. Ved kun gangtrafikk kan rammene droppes, men det blir jo også en penere avslutning. Mot sidevegger der mattene går helt ut legger vi gjerne en matteprofile motsatt vei så veggen ikke ripes opp når mattene rulles opp for renhold. Det ser veldig bra ut og ingen ekstra kostnad. Da trengs ikke ramme der. Også mot ytterdør legger vi gjerne mot sokkelen på døren.

Vennligst marker ved bestilling

For Top Clean entrematter er det nødvendig å angi Profillengden (Bredden) og Gangretningen (Dybde / Lengde).

Utvendige rammemål

Ved bestilling av matte med ramme eller mattebrønn, vennligst oppgi utvendige rammemål. Vi trekker fra ca 10 mm i bredde og 8mm i gangretning for ferdig mattestørrelse. Kommer an på størrelse og også type rammer som blir valgt.

Eksisterende ramme

Hvis du har mattebrønn med eksisterende vinkelramme, vennligst spesifiser gi oss Lysmål / Innvendige rammemål (nøyaktige mål) . For at matten skal ha plass til å rulles opp for renhold, trekker vi fra 2mm på begge sider i bredden og totalt 2mm i gangretningen.

Flerdelte matter

Store inngangsmatter med profil lengde over 300 cm og/eller vekt over 50 kg bør deles, ellers blir de for uhåndterlige eller tunge for renhold. Ved montering av flerdelte matter, er de koblet sammen skjøtekoblinger av V2A stål (høy kvalitet). Våre førsteklasses inngangsmatter er enkle å installere eller demontere takket være denne enkle, velprøvde tilkoblingsmetoden. Han og Hun koblinger. Skjøtekoblingene er ferdig installert når de kommer fra fabrikken. Når mattene er delt i profillengden(Bredden), festes Han koblingene på undersiden av profilene. Det er ferdige hull (Hun koblingen)under profilene de skal skjøtes sammen med. Dette sikrer at alle aluminiumprofiler har samme retning ikke forskyves. Når du går på mattene, er skjøtene nesten ikke synlige. Når mattene er delt i gangretning, skal aluminiumprofilene hektes inn i koplingene som er på motsatt matte del. De sorte spacingene (avstandsklosser) sørger for riktig mellomrom mellom profilene. Takket være våre gode koblinger, ser det likevel ut til å være et stort stykke inngangsmatter!

Drenering

Ved montering av vinkelrammene eller mattebrønnene utendørs, sørg for at det er avløp/ sluk (f.eks. lag en åpning i avrettingsmassen) eller at mattebrønnen er koblet til dreneringen.

Installere oppå gulvet med rampelister

Top Clean TREND® matten 10 til 17 mm kan leveres med påmonterte rampeprofiler i gangretningen. Innerst og / eller ytterst. Eller vi leverer rampeprofilene som kan festes på gulvet og lage en mattebrønn. Da ligger matten løst oppi brønnen og kan enkelt rulles opp for renhold.

Tunge traller og høy trafikk

For inngangspartier med stor trafikk (flyplasser, supermarkeder, kjøpesentre osv.) anbefaler vi våre aluprofilmatter Top Clean STABIL, Top Clean OBJEKT og Top Clean HIGH. Sterke matter som tåler tunge traller og høy trafikk.

Mal for matter med spesiell form/ fasong

Ved bestilling av matter med spesiell form, som diagonaler, utskjæringer, buer, søyler etc. er det mulig vi trenger en mal for å tilpasse mattesystemet nøyaktig. Det mest passende materialet for å lage mal nøyaktig, er stivt PVC-belegg. Det tåler fuktighet og er dimensjonsstabilt. Det er også lett å kutte/klippe så vi får nøyaktig passform for matten. Malene rulles for transport, må ikke brettes. Eller vi kan komme å måle opp med 3D scanner.

Hvordan lage en perfekt mal

• Velg et materiale som er dimensjonsstabilt. Det best egnede materialet er stivt PVC ark. Vi kan sende på forespørsel. • Kuttkanten bør være pent skåret. • Ikke angi noen ytterligere målinger på malen. • Hvis en mal viser seg å være for liten, kan du bare forstørre den med ekstra biter av malene. Og feste dem med tape. Vennligst merk hva som er oversiden, gangretningen, profilretningen og dimensjonen. 1) Merk oversiden med OPP 2) Angi gangretning med en pil 3) Angi retning på profilene 4) Angi målingene som følger: Utvendig rammemål = UR Innvendig rammemål = IR . Nøyaktig mattemål = MM 5) Angi delingen for matte med mange deler. Ikke lag skjøt på Malen her. 1) Overside på mal 2) Gangretning 3) Retning på profilene 4) UR, IR eller MM 5) Eventuelle delinger av matten

5 ÅRS GARANTI

TILLIT OG SIKKERHET

RASK LEVERING

FLERE PRISVINNERE

PREMIUM KVALITET SIDEN 1947

TOPP SERVICE OG RÅDGIVNING

Kontakt

Mattecompagniet as

Follummoveien 26 3516 Hønefoss

+47 32 133 413

Navigasjon

Partner